Convectieroosters voor de haard zijn roosters in de ombouw van een ingebouwde haard voor een betere warme lucht verspreiding. VentilatieParts heeft een uitgebreid assortiment met verschillende afmetingen. Zo is er altijd wel een perfect rooster te vinden. Wit, zwart, of RVS, wat u maar wilt. Ook op maat gemaakt. Bekijk ons assortiment convectieroosters hier!

Resultaat 1–24 van de 71 resultaten wordt getoond

Wat zijn convectieroosters?

Convectieroosters zijn luchtroosters die in de ombouw, ook wel de koof, van een ingebouwde haard geplaatst zijn. Deze kachels zuigen van onder koude lucht op en verwarmen dit. De verwarmde lucht komt dan vervolgens aan de bovenkant er weer uit.

Om de opgewarmde lucht vanuit de ombouw uw woning in te begeleiden, is er een ventilatieopening nodig. Door een van onze roosters te gebruiken, zorgt u voor een elegante en stijlvolle afdekking van de opening in de ombouw.

De ventilatieopening kan op verschillende plaatsen in de ombouw van de haard worden geplaatst. In een smallere ombouw zitten de roosters vaak aan de zijkant, zodat ze minder opvallen. Bij een grotere ombouw, die bijvoorbeeld midden in de ruimte staat, is het gebruikelijker om brede convectieroosters te plaatsen. Deze zitten dan vaak onder- en boven in de haard.

Naast kachels zijn convectieroosters ook geschikt voor een inbouw airconditioning, maar dan om de koude lucht af te voeren.

Diverse convectieroosters voor de haard

Wanneer u een convectierooster voor de haard of airco nodig heeft, kunt u terecht bij VentilatieParts. Alle roosters zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en RVS. Afhankelijk van uw interieur kiest u de kleur die daarbij past.

Daarnaast zijn onze convectieroosters ook op basis van het type rand te onderscheiden:

  • Convectierooster flat – Dit type heeft een klein opstaand randje, die gedeeltelijk wegvalt in de muur. Na de plaatsing is er ongeveer een halve centimeter van de rand zichtbaar.
  • Convectierooster open – Dit type rooster heeft een omgezette rand. Deze rand is breder dan die van de flat, namelijk ongeveer een centimeter.
  • Convectierooster frameless – Deze variant heeft geen rand. Na installatie valt het rooster compleet weg achter de muur en is deze niet meer zichtbaar.

Bovendien hebben wij ook speciale rooster in een hoekvorm, namelijk convectieroosters hoek. Dit type convectierooster voor de haard is geschikt voor smallere kachels die in de hoek geplaatst zijn. In dat geval is het niet mogelijk om de roosters aan de voor- en achterkant te plaatsen, maar wel in de wanden die haaks op elkaar staan.

Wat is het belang van een convectierooster?

Een convectierooster in de ombouw van de haard is essentieel. Doordat de haard lucht verwarmt, komt deze warme lucht in de koof terecht. Wanneer er geen rooster aanwezig is om de warme lucht af te voeren, blijft dat in de koof zitten. Het gevaar is dan dat het te warm wordt, waardoor de ombouw kan gaan scheuren.

Daarbij is het natuurlijk gewenst dat de warmte in de woonruimte terecht komt, zodat de ruimte een aangename temperatuur krijgt. Door het rooster wordt de warmte geleidelijk in de leefruimte verspreid.

Convectieroosters bestellen bij VentilatieParts

Zoekt u convectieroosters voor in de haard? U koopt allerlei verschillende convectieroosters eenvoudig op onze website. Al onze convectieroosters zijn van hoogwaardige kwaliteit, zodat u lang kan genieten van de warmte van uw ingebouwde haard of kachel. Heeft u vragen over een bepaald model of de installatie? Neem dan contact met ons op via 053-2340531.

Bestelt u bij ons een ventilatierooster voor de haard, dan heeft u die razendsnel in huis. Wij doen namelijk bestellingen die voor 15:30 uur geplaatst zijn, dezelfde dag nog op de bus. U heeft uw producten dan de volgende werkdag al in huis! Bovendien rekenen wij geen verzendkosten voor bestellingen boven de 50 euro. Bestel daarom uw convectierooster bij ventilatieparts.nl!