Regelkleppen

Met een regelklep regelt u eenvoudig de luchttoe -en afvoer van uw kachel. Bij Ventilatieparts vindt u diverse regelkleppen met verschillende afmetingen. Wij hebben zowel handmatige als elektrische modellen. Bekijk nu het assortiment regelkleppen!

Toont alle 10 resultaten

Wat is een regelklep? 

Een regelklep, ook wel afsluitklep, wordt vaak gebruikt in de kachelbranche. Middels een dergelijke afsluiting kunt u eenvoudig de luchtstroom van uw ventilatiekanaal bepalen. Een afsluitklep wordt bijvoorbeeld gebruikt in een rookkanaal van een open haard. 

Een regelklep is voorzien van een roterend blad welke u zelf kunt bedienen. Door de klep te sluiten beperkt u de luchttoevoer tot uw haard. Zo kunt u het vuur controleren en tocht voorkomen wanneer uw haard niet aanstaat. Indien uw vuur te hevig brand kunt u dit beperken door de klep deels te sluiten. 

Bediening van een regelklep

Een regelklep is op meerdere manieren te bedienen. De meeste varianten in ons assortiment zijn handbediend. Deze modellen zijn voorzien van een kabel met daaraan een knop waarmee u de regelbare klep kunt bedienen. 

Wilt u liever een variant met een automatische bediening? Geen probleem. Deze hebben wij ook in huis. Deze modellen werken middels een elektromotor en werken na aansluiting volledig autonoom. Houdt er wel rekening mee dat aan de automatische producten een hoger prijskaartje hangt. 

Ons assortiment regelbare kleppen

Bij Ventiliatieparts vindt u regelkleppen met verschillende afmetingen. Voor een goede aansluiting is het belangrijk dat u de geschikte afmeting kiest. U vindt bij ons de volgende formaten: 

  • 100 mm
  • 125 mm 
  • 150 mm 
  • 160 mm
  • 180 mm
  • 200 mm

Verder hebben wij modellen met een rubberen afdichting op het klepblad. Met een dergelijke afsluiting zorgt u ervoor dat de binnenkant van de klep strakker sluit in gesloten positie. Dit zorgt voor een 100% afsluitbare regelklep. 

Montage van uw regelklep

Al onze regelkleppen zijn geschikt voor ronde ventilatiekanalen. Voor een luchtdichte afsluiting is het belangrijk dat u tijdens de montage gebruik maakt van slangklemmen. Ook kunt u gebruik maken van aluminium tape om de verbinding goed aan te sluiten. 

Tevens is het van belang dat u het bedieningspaneel vrij houdt tijdens de montage. 

Regelkleppen kopen bij Ventilatieparts

Regelkleppen voor uw haard bestelt u eenvoudig online bij Ventilatieparts. Kies het formaat dat past bij uw ventilatieschacht en wij zorgen voor een snelle levering. Heeft u vragen over een van onze modellen of bent u op zoek naar een specifiek product? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Bestellingen boven de 75 euro worden gratis geleverd. Bestelt u voor 15:30 dan heeft u uw bestelling morgen al in huis. Bestel daarom vandaag nog uw regelklep bij Ventilatieparts!