Een schoorsteenkap nodig voor boven uw schoorsteen, schouw of rookkanaal? Zoek dan niet verder. VentilatieParts.nl levert een kwaliteit kap voor op de schoorsteen die vogels en regen tegenhoudt. Ook nog eens voor een voordelige prijs! Koop vandaag nog één van onze schoorsteenkappen.

Resultaat 1–24 van de 35 resultaten wordt getoond

Wat zijn schoorsteenkappen?

Schoorsteenkappen zijn beschermende elementen die op een schoorsteen of rookkanaal worden geplaatst. Deze kappen voorkomen onder andere dat er regen in het schoorsteenkanaal terechtkomt. Ook zorgt u ervoor dat valwinden uw rookkanaal niet in kunnen gaan.

Daarnaast verhogen ze de zogeheten ‘trek’ in uw schoorsteen. Dit zorgt ervoor dat de rookgassen als het ware uit het rookkanaal worden getrokken en dus eenvoudiger worden afgevoerd. Een schoorsteen met slechte ‘trek’ zorgt dat de rook niet goed kan worden afgevoerd. Wat kan leiden tot rook in uw woning en zelfs een schoorsteenbrand.

Vogelnesten zijn een grote veroorzaker van verstopping in schoorsteenkanalen. Met een schoorsteenkap voorkomt u dit probleem. Vogels hebben hierdoor namelijk geen toegang meer tot uw schoorsteen en kunnen zich dus niet meer nestelen.
Verbeter de prestaties van uw haard en investeer vandaag nog in een nieuwe schoorsteenkap!

RVS schoorsteenkap voor boven de houtkachel

VentilatieParts.nl is gespecialiseerd in het leveren van RVS schoorsteenkappen. RVS betekent simpelweg roestvrij staal. Dit sterke type staal is bestand tegen allerlei omstandigheden, waaronder slecht weer. Ideaal voor boven de houtkachel dus!

Daarnaast gaat een RVS model erg lang mee. Een stuk langer dan bijvoorbeeld een stenen model. Zoals de naam al aangeeft roest het materiaal niet snel. Zo kunnen onze kappen voor de schoorsteen wel tientallen jaren meegaan!

Schoorsteenkap met lagers

Heeft u een openhaard? Dan kiest u voor een schoorsteenafdekkap met lagers aan de buitenkant te kiezen. Doorgaans wordt het warm in de schoorsteen en de kap als u de openhaard heeft branden.

Wanneer de lagers aan de buitenkant bevestigd zijn zullen deze niet warm worden. Hierdoor blijft de kap op de juiste manier draaien. Zo zal het ook een stuk langer mee gaan.

Onze varianten

Schoorsteenkappen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Dit loopt uiteen van eenvoudige regenkappen tot roterende trekkappen. Het gros van de rookkanalen heeft een ronde vorm. Heeft uw rookkanaal een andere vorm? Geen zorgen. Een groot deel van onze kappen is universeel en te plaatsen op een ieders rookkanaal. Daarnaast leveren wij ook maatwerk modellen.

  • Met bodemplaat – Dit type is speciaal bedoeld voor platte schoorstenen of daken. In tegenstelling tot de andere varianten wordt deze bevestigd door middel van schroeven.
  • Met lagers aan de buitenkant – Door de lagers aan de buitenkant in plaats van de binnenkant, worden ze niet warm. Hierdoor hebben deze kappen een verlengde levensduur.
  • Dragon variant – Dit type is speciaal geschikt voor het tegenhouden van windinslag. Daarnaast geeft het opmerkelijke uiterlijk deze kap een unieke uitstraling.
  • Kantelbare kap – Kappen met een kantelbare kap zijn extra gemakkelijk wanneer de schoorsteen een onderhoudsbeurt nodig heeft. De schoorsteenveger kan de kappen eenvoudig kantelen en zo makkelijk bij de schoorsteen.

Meer weten over de verschillende typen? Neem dan contact met ons op!

Schoorsteenkap op maat?

Elke schoorsteen ziet er weer net iets anders uit: qua vorm, maar ook qua kleur en formaat. Ziet u het gewenste formaat niet in ons assortiment staan? Dan heeft u de optie om door ons de schoorsteenkap op maat te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld een zwarte kap hebben? Geen probleem! Wij maken het voor u.

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn of weet u al wat u graag wilt? Neem dan contact met ons op. Wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag en voor u het weet is uw rookkanaal voorzien van de geschikte schoorsteenkap.

Montage schoorsteenkap RVS

Het monteren van een schoorsteenkap lijkt een hele klus, maar dat valt in de praktijk erg mee. Modellen met een bodemplaat worden bevestigd door middel van 4 schroeven. Andere modellen zijn te monteren door het 'plug-and-play' principe. U schuift de kap op het kanaal en op deze manier klikt de kap zich vanzelf vast.

Komt u er niet uit met de montage? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u telefonisch helpen en advies geven. Ook bij de installatie van onze andere producten, zoals gevelroosters, helpen wij graag.

Zo weet u zeker dat u uw nieuwe kap voor de schoorsteen goed installeert!

Schoorsteenkap kopen doet u bij VentilatieParts

Goedkope schoorsteenkappen tegen vogels of regen koopt u bij VentilatieParts.nl. Wij zijn al 10 jaar dé expert op het gebied van schoorsteenkappen, gevelroosters en ventilatieroosters.

Om te zorgen dat iedereen kan genieten van een goede ventilatie houden wij onze schoorsteenkap prijs zo laag mogelijk. Verder worden de meeste varianten gratis verzonden. Indien ze op voorraad zijn, versturen wij de producten binnen 1 werkdag. Hierdoor kunnen wij een snelle levering garanderen!

Niet tevreden over uw aankoop? Dan heeft u 30 dagen om het product te retourneren. Let wel op: dit geldt niet voor maatwerk! Op maat gemaakte modellen kunt u dus niet retourneren. Daarnaast bieden wij twee jaar garantie op onze producten.

Kies voor een optimale werking van uw schoorsteen en bestel vandaag nog een schoorsteenkap!