Ventilatieroosters, vaak ook omschreven als luchtroosters, zijn er in allerlei soorten en maten. Wij leveren zowel ventilatieroosters voor buiten als binnen. Daarnaast hebben wij roosters voor de kachel. Onze luchtroosters zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, waardoor ze lang mee gaan. Heeft u een rooster specifieke afmetingen nodig? Wij maken ook roosters op maat! Bekijk ons assortiment ventilatieroosters hier en bestel ze vandaag nog!

Convectieroosters (71)

Gevelroosters (70)

Luchtrooster koppelstuk (24)

Luchtrooster rechthoekig (20)

Ventilatierooster rond (14)

Ventilatierooster vierkant (11)

Ventilatieventielen (44)

Waarom zijn ventilatieroosters of luchtroosters belangrijk?

Ventilatieroosters zijn belangrijk voor de ventilatie in- en rondom het huis. Door deze luchtroosters wordt vieze, vochtige of warme lucht afgevoerd en stroomt schone lucht weer naar binnen. Goede ventilatie is essentieel. Een te vochtige woning is namelijk slecht voor de gezondheid en is een fijne plek voor schimmels.

Luchtroosters zijn te vinden aan de binnenkant van het huis, bijvoorbeeld aan het plafond, bij de afzuigkap of bij een ingebouwde open haard. Een gevelrooster zit aan de buitenmuur en zorgt niet alleen voor lucht af- en toevoer. Ook zorgt dit rooster voor de bescherming van het ventilatiekanaal tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Een goede ventilatie is in het bijzonder belangrijk bij ingebouwde open haarden. Wanneer hier geen goede lucht af- en toevoer aanwezig is, kan de zuil van de haard te heet worden en breken. Daarom is het plaatsen van het juiste ventilatierooster hier essentieel.

Ventilatieroosters voor de buitenmuur en binnen

Bij VentilatieParts hebben wij een uitgebreid assortiment ventilatieroosters voor zowel de buitenmuur als voor binnen. Zoals hierboven beschreven is een constante toevoer van schone lucht en afvoer van vieze lucht belangrijk voor de luchtkwaliteit. Door middel van ventilatieventielen kunt u dit bewerkstelligen. Deze roosters zijn ook verkrijgbaar als luchtrooster rond en luchtrooster vierkant.

Voor de ventilatie van de open haard bieden wij speciale convectieroosters, die de warme lucht op de juiste manier reguleren. Met deze luchtroosters wordt uw ruimte op een aangename wijze warm en gaat er geen warmte verloren.

De ventilatieroosters voor de gevel zijn verkrijgbaar in verschillende types. Gevelkappen zijn roosters met een kap aan de bovenkant, die extra bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. Ook bieden wij roosters met een bolle kap, namelijk bolroosters. Een schoepenrooster is een vierkant buitenluchtrooster, die voorzien is van speciaal gaas. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor een rond buitenluchtrooster.

Een ventilatierooster in het zwart of een andere kleur?

De ventilatieroosters van VentilatieParts zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Zo bieden wij bijvoorbeeld moderne luchtroosters in het zwart. Daarnaast bieden wij de volgende kleuren:

  • Wit
  • RVS
  • Goud
  • Zwart

Wilt u liever een speciaal kleurtje, zoals rood, blauw of groen? Ook dat is mogelijk bij ons! Wij kunnen de roosters voor u spuiten in iedere RAL-kleur die u maar wilt. Zo heeft u een ventilatierooster met een unieke en bijzondere uitstraling, die niemand anders heeft.

Perfecte ventilatie met luchtroosters op maat

Wij bieden ventilatieroosters in diverse standaard maten, die in de meeste gevallen in- en rondom het huis passen. Wanneer u voor uw project een rooster voor ventilatie met speciale afmetingen nodig hebt, staan wij voor u klaar. Onze maatwerk luchtroosters zijn vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en met veel zorg samengesteld.

Plaats uw maatwerk rooster in uw winkelmandje, dan nemen wij vervolgens contact met u op. We bespreken uitvoerig wat voor soort rooster u nodig heeft en de bijbehorende afmetingen. Na de fabricage van de ventilatieroosters ontvangt u spoedig uw bestelling.

Koop uw luchtroosters en ventilatieroosters bij VentilatieParts

Bent u op zoek naar een ventilatierooster voor de buiten, binnen of in de kachel? Bij VentilatieParts heeft u de keuze uit een diverse roosters voor ventilatie. Heeft u speciale afmetingen nodig? Wij maken luchtroosters speciaal op maat. Hierdoor kunnen wij voor iedere situatie een geschikt rooster maken. Naast specifieke afmetingen kunt u ook kiezen uit de kleur van uw maatwerk rooster.

Bij VentilatieParts vinden we het belangrijk dat u snel uw producten in huis heeft. Daarom verzenden wij alle roosters nog dezelfde dag, wanneer u voor 15:30 bestelt. Hierdoor heeft u vaak uw bestelling de volgende dag al in huis! Bestellingen boven de 50 euro verzenden wij helemaal GRATIS!

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij helpen u graag met het vinden van het perfecte luchtrooster of ventilatierooster!